Leipuriksi meille? Ota yhteyttä!

posted in: Ajankohtaista | 0

Livonsaaren leipomo etsii leipuria! Monipuoliset työtehtävät tarjolla pienessä ja paikallisessa artesaanileipomossamme Turussa. Työkokemusta alalta on hyvä olla. Ajokortti välttämätön, some-osaaminen ja tupakoimattomuus plussaa. Työ alkaa heinäkuun alussa. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostitse: toimisto@livonsaarenleipomo.fi  

Syö sitä millä on merkitystä!

posted in: Ajankohtaista, Leipomolta | 1

Maistuva ja terveellinen siemennäkkäri, joka sopii moniin ruokavalioihin, kaikenikäisille ja kaikkiin tilanteisiin – niin eväsretkelle kuin gourmet-pöytäänkin. Huumaavan herkullinen, viisaasti viljaton, reilusti rapea, ystävällinen herkällekin vatsalle – sitä kaikkea on Tattarinäkki. Luonnollista superfoodia, hyvän olon herkutteluhetkiin! Tätä kaikkea hyvää näkkärimme sisältää, vaan ei muuta! Tattari, Suomen vanhin viljelykasvi Tattarinäkkimme on sananmukaisesti tehty kotimaisesta tattarista. … Lue lisää

10 ensimmäistä vuotta

posted in: Ajankohtaista, Leipomolta | 2

Kiinnostus leipään ja leipomiseen on varmaankin peräisin lapsuusaikani yhteisistä ruoanlaittotuokioista. Pizza oli herkkua jo 80-luvun alussa, ja kotona sen tekemistä sai harjoitella (kyselenpä josko vanhemmilta löytyisi joku kuva siitä!). Ruoanlaitto oli muutenkin lähellä sydäntäni, pidin voimakkaista ja hyvistä mauista ja myös siitä, että ruokaa laittamalla pystyin jollain tavalla tuottamaan mielihyvää sen ruoan syöjissä. Lukion … Lue lisää

Tattarinäkin virallinen tarina

posted in: Leipomolta | 0

Livonsaaren leipomon tattarinäkkärin taival alkoi jo loppuvuodesta 2014, jolloin teimme ensimmäisiä koe-eriä. Tavoitteena oli tehdä gluteeniton ja maukas tuote, ja kokeilimme erilaisia koostumuksia ja gluteenittomia raaka-aineita: härkäpapua, herneitä, hampunsiemeniä, pellavaa, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä… Alusta asti oli kuitenkin selvää, että pohjana olisi kotimainen, gluteeniton luomu-tattari. Alkuaikojen suurin haaste oli näkkärin laadun vaihtelu. Tasaisen levyn aikaansaaminen löysästä … Lue lisää

Tattaraisen synty

posted in: Leipomolta | 0

Trendit tulevat ja menevät. Muutama vuosi sitten karppaus oli kovinta huutoa, ja silloin kehitimme pääosin mantelijauhosta tehdyn leivän. Vehnättömyydestä on kirjoiteltu mediassa, ja gluteenittomia tuotteita kysytään tällä hetkellä paljon. Livonsaaren leipomon vastaus gluteenittomaan tarpeeseen lähti liikkeelle ajatuksesta: olisiko mahdollista tehdä leipää täysin kotimaisista gluteenittomista helposti saatavilla olevista raaka-aineista? Tähän ainesluetteloon kuuluu ainakin kaura, tattari ja pellava. … Lue lisää