Jykevä ja maistuva Puolukkapoika sisältää runsaasti auringonkukan- ja pellavansiemeniä, sekä mausteena puolukkaa. Jauhoina leivässä on käytetty 60 % spelttijauhoa ja 40 % ruisjauhoa, 100% täysjyvää. Näiden lisäksi siinä on vain vettä ja suolaa.
Puolukkapoika säilyy hyvin. Hyvä säilyvyys oli yksi reseptin lähtökohdista: pitäisi olla hyvin säilyvä ja tuhti “jötikkä”, joka maistuu. Puolukkapoika paistetaan pidempään kuin muut leipämme, joten siihen muodostuu kosteutta pitävä kuori. Siemenet liotetaan ennen leipomista, joten nekin osaltaan lisäävät leivän kosteutta.
Puolukkapoika on saanut alkunsa asiakkaiden toiveista.
Sisältää: Ruisjauhoa*, spelttijauhoa*, auringonkukansiemeniä*, pellavansiemeniä*, puolukkaa*, merisuolaa.

 

 

One Response

  1. Emma
    | Reply

    Aikapoika on todella maukas leipä! Muistuttaa tanskalaisesta ruisleivästä kun ei ole liian hapan ja täynnä siemeniä, nam!

Leave a Reply