Jykevä ja maistuva Puolukkapoika sisältää runsaasti auringonkukan- ja pellavansiemeniä, sekä mausteena puolukkaa. Jauhoina leivässä on käytetty 60 % spelttijauhoa ja 40 % ruisjauhoa, 100% täysjyvää. Näiden lisäksi siinä on vain vettä ja suolaa.
Hyvä säilyvyys oli yksi reseptin lähtökohdista: pitäisi olla hyvin säilyvä ja tuhti ”jötikkä”, joka maistuu. Puolukkapoika paistetaan pidempään kuin muut leipämme, joten siinä on hyvin kosteutta pitävä ja maukas kuori.
Sisältää: Ruisjauhoa*, spelttijauhoa*, auringonkukansiemeniä*, pellavansiemeniä*, puolukkaa*, merisuolaa.
Kommentit
Emma
Aikapoika on todella maukas leipä! Muistuttaa tanskalaisesta ruisleivästä kun ei ole liian hapan ja täynnä siemeniä, nam!
Töölöstä
Asun nykyisin pääkaupunkiseudulla ja aina Turussa käydessäni ostan mukaani muutaman Puolukkapojan, joilla herkuttelen ja niitä syödessäni palaan muistoissani juurilleni Livonsaarelle.