Ranskalaistyylinen, taikinajuureen tehty vaalea levain-leipä, johon ei ole lisätty leivinhiivaa. Levain on ranskaa ja tarkoittaa taikinajuurta.

Leivän taikina tehdään samaan tapaan kuin ruisleivän taikina: se laitetaan juurtumaan edellisenä päivänä, vaivataan taikinaksi leipomispäivän aamulla ja nostatetaan lämpimässä kaksinkertaiseksi. Sen jälkeen se muotoillaan ja laitetaan lämpimään nostatuskaappiin nousemaan. Levainimme leipomiseen menee aikaa 18-22 tuntia, lämpötilasta riippuen.

Sisältää: Vehnä- ja ruisjauhoja, vettä, merisuolaa. Ei muuta!

Huom! Livonsaaren Vaalea ei ole tällä hetkellä tuotannossa, koska vuoden 2017 vehnäsato oli vaatimaton ja Vaalea vaatii erityisen korkea- ja tasalaatuista vehnäjauhoa.

Kommentoi