Jykevä ja maistuva Puolukkapoika sisältää runsaasti auringonkukan- ja pellavansiemeniä, sekä mausteena puolukkaa. Jauhoina leivässä on käytetty 60 % spelttijauhoa ja 40 % ruisjauhoa, 100% täysjyvää. Näiden lisäksi siinä on vain vettä ja suolaa.

Hyvä säilyvyys oli yksi reseptin lähtökohdista: pitäisi olla hyvin säilyvä ja tuhti ”jötikkä”, joka maistuu. Puolukkapoika paistetaan pidempään kuin muut leipämme, joten siinä on hyvin kosteutta pitävä ja maukas kuori.

Sisältää: Ruisjauhoa*, spelttijauhoa*, auringonkukansiemeniä*, pellavansiemeniä*, puolukkaa*, merisuolaa.
 

Kommentit

  1. Emma
    | Vastaa

    Aikapoika on todella maukas leipä! Muistuttaa tanskalaisesta ruisleivästä kun ei ole liian hapan ja täynnä siemeniä, nam!

  2. Töölöstä
    | Vastaa

    Asun nykyisin pääkaupunkiseudulla ja aina Turussa käydessäni ostan mukaani muutaman Puolukkapojan, joilla herkuttelen ja niitä syödessäni palaan muistoissani juurilleni Livonsaarelle.

Kommentoi