Mistä uudet tuotteet tulevat?

posted in: Leipomolta | 2

Kesän hyvä blogi-kirjoitusputki on harmillisesti hidastunut, ja paljon on vettä virrannut Aurajoessa edellisestä blogipostauksesta. Olin syyskuussa yhdessä tilaisuudessa esittelemässä leipomoyrittäjyyttä alan opiskelijoille. Tilaisuudessa yksi osallistujista kysyi otsikon kysymyksen, mistä leipomon uudet tuotteet tulevat? Yksinkertaisin vastaus siihen on, että ne vain yhtäkkiä ilmestyvät jostain. Prosessiin on kohdallamme usein kuulunut se, että olen jossain nähnyt ja … Lue lisää

Käsityön mielekkyys ja arvo

posted in: Leipomolta | 0

Viime viikon blogipostauksen jälkeen keskusteluun nousi ajatus siitä, mitä lisäarvoa leivän leipominen käsin oikeastaan tuottaa – vai tuottaako? Meidän leipomon kalusteisiin on koko historian ajan kuulunut minimaalisesti koneita. On uuni, iso ja pieni taikinakone ja blenderi. Tiskikonekin löytyy, sillä pestään leipälaatikot. Käytännössä kuitenkin suurin osa työstä tehdään käsin. Siksi leipiä kutsutaankin usein myös nimellä … Lue lisää

Markkinoiden ilot ja surut

posted in: Ajankohtaista | 2

Olimme eilen lauantaina myymässä leipiä Askaisten Kurkkumarkkinoilla, kymmenettä kertaa. Kuten aina Kurkkumarkkinoilla, sää oli mitä mahtavin ja kauppa kävi hyvin. Aina ei kuitenkaan ole yhtä ruusuista. Tori- ja markkinamyynnissä on puolensa ja puolensa. Satoi tai paistoi Muistan leipomon alkuvuosilta, kun toinen paikallinen leipomoyrittäjä mainosti, että suuri osa heidän liikevaihdostaan tulee joulumarkkinoiden myynnistä. Olin tietenkin … Lue lisää

Leipää luomulla vai ilman?

posted in: Leipomolta | 1

Livonsaaren leipomon ajatus hyvän leivän tekemisessä on, että leivän pitäisi olla maukasta, mielellään juureen tehtyä ja puhtaista raaka-aineista. Ruoka voi olla lisäaineetonta, vaikka se olisi tehty ”tavanomaisista” raaka-aineista, jolloin lisäaineet tulevat lähinnä torjunta-ainejäämien muodossa. Lisäaineita voivat olla erilaiset emulgointiaineet (tekee tasaisemman rakenteen), säilöntäaineet, happamuudensäätöaineet, jauhonparanteet, gluteeni yms. Käytännössä kaikkien leivän lisäaineiden tarkoitus on parantaa … Lue lisää

Täydellisen ruisleivän salaisuus?

posted in: Ajankohtaista, Leipomolta | 4

Ruisleipä on ollut leipomon suosituin leipä koko kymppivuotisen historian ajan. Tällä hetkellä meidän ruisleipiä tehdään 1600-1700 kappaletta kuukaudessa, ja huomenna juhannuksen aatonaattona leipiä pyöritellään parisensataa. Siitä ne päätyvät mökeille ja koteihin, juhannuspöytiin ja tuliaisiksi. Suomalaisten terveellinen ja maistuva perusruoka! Vaan kuinka näennäisen yksinkertainen mutta herkullinen ruisleipä oikein syntyy? Aitoon ja oikeaan ruisleipään ei tarvita … Lue lisää

Leipuriksi meille? Ota yhteyttä!

posted in: Ajankohtaista | 0

Livonsaaren leipomo etsii leipuria! Monipuoliset työtehtävät tarjolla pienessä ja paikallisessa artesaanileipomossamme Turussa. Työkokemusta alalta on hyvä olla. Ajokortti välttämätön, some-osaaminen ja tupakoimattomuus plussaa. Työ alkaa heinäkuun alussa. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostitse: toimisto@livonsaarenleipomo.fi  

Syö sitä millä on merkitystä!

posted in: Ajankohtaista, Leipomolta | 6

Maistuva ja terveellinen siemennäkkäri, joka sopii moniin ruokavalioihin, kaikenikäisille ja kaikkiin tilanteisiin – niin eväsretkelle kuin gourmet-pöytäänkin. Huumaavan herkullinen, viisaasti viljaton, reilusti rapea, ystävällinen herkällekin vatsalle – sitä kaikkea on Tattarinäkki. Luonnollista superfoodia, hyvän olon herkutteluhetkiin! Tätä kaikkea hyvää näkkärimme sisältää, vaan ei muuta! Tattari, Suomen vanhin viljelykasvi Tattarinäkkimme on sananmukaisesti tehty kotimaisesta tattarista. … Lue lisää

10 ensimmäistä vuotta

posted in: Ajankohtaista, Leipomolta | 2

Kiinnostus leipään ja leipomiseen on varmaankin peräisin lapsuusaikani yhteisistä ruoanlaittotuokioista. Pizza oli herkkua jo 80-luvun alussa, ja kotona sen tekemistä sai harjoitella (kyselenpä josko vanhemmilta löytyisi joku kuva siitä!). Ruoanlaitto oli muutenkin lähellä sydäntäni, pidin voimakkaista ja hyvistä mauista ja myös siitä, että ruokaa laittamalla pystyin jollain tavalla tuottamaan mielihyvää sen ruoan syöjissä. Lukion … Lue lisää

Tattarinäkin virallinen tarina

posted in: Leipomolta | 2

Livonsaaren leipomon tattarinäkkärin taival alkoi jo loppuvuodesta 2014, jolloin teimme ensimmäisiä koe-eriä. Tavoitteena oli tehdä gluteeniton ja maukas tuote, ja kokeilimme erilaisia koostumuksia ja gluteenittomia raaka-aineita: härkäpapua, herneitä, hampunsiemeniä, pellavaa, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä… Alusta asti oli kuitenkin selvää, että pohjana olisi kotimainen, gluteeniton luomu-tattari. Alkuaikojen suurin haaste oli näkkärin laadun vaihtelu. Tasaisen levyn aikaansaaminen löysästä … Lue lisää

1 2